Αλέξης Τσίπρας: Φέτος θα γιορτάσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά και στις 21 Μαΐου (βίντεο)

«Ο χώρος αυτός σημαίνει πολλά για τους κατοίκους του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, αλλά και για εμάς, γιατί είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που τον έσωσε από τα νύχια της κερδοσκοπίας και τον παρέδωσε στο δήμο», τόνισε αρχικά στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ από το χώρο των Λιπασμάτων Κερατσινίου.  

«Γιατί την Πρωτομαγιά δεν πηγαίνουμε σε γιορτές λουλουδιών, είναι ημέρα που μας θυμίζει τους αγώνες της εργατικής τάξης.

Γιατί εμείς δε βολευόμαστε στη Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι και στις λαικές περιοχές να μην έχουμε ζωή. Θέλουμε να έχουμε ζωή σε όλες τις περιοχές και όχι μόνο στην Κηφισιά και τη Γλυφάδα. Και να έχουν ζωή μόνο στην Εκάλη και στο Καβούρι. 

Εμείς θέλουμε να έχουν ζωή οι άνθρωποι παντού. 

Και για αυτό αγωνιζόμαστε. 

Για τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας». 

«Η εργατική πρωτομαγιά που γιορτάζουμε σήμερα, σηματοδοτεί . Να μπορούμε όλοι να έχουμε ζωή. Να έχουμε δουλειά. Να έχουμε μισθούς. Να έχουμε αξιοπρέπεια. Να έχουμε δικαιοσύνη» ανέφερε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας. 

Η πρωτομαγιά από το ματωμένο Σικάγο του 1886 σημαδεύει τη πορεία της εργατικής τάξης, της μισθωτής εργασίας, να κερδίσει μια θέση στον ήλιο.  

Σημαδεύει τους δύσκολους αγώνες εκατομμυρίων ανθρώπων για κοινωνική δικαιοσύνη. Συμβολίζει την έφοδο των κολασμένων της γης στον ουρανό της Ιστορίας. Στην Ελλάδα οι Πρωτομαγιές είναι σταθμοί στην πορεία του εργατικού κινήματος.  

Την πορεία των ιδεών της κοινωνικής απελευθέρωσης και του σοσιαλισμού.  Τίποτε δεν κατακτήθηκε χωρίς αγώνα. Χωρίς θυσίες.  

Οι αγώνες και οι θυσίες σημαδεύουν τις Πρωτομαγιές μας. Και δίνουν μέχρι σήμερα ενέργεια στο απελευθερωτικό τους νόημα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί